Danske Bank: Detta är drivkrafter för europeiska aktier

I samband med att kontinenten nu börjar öppna på allvar behåller Danske Bank övervikten i europeiska aktier.
Danske Banks Maria Landeborn, börsoro
Maria Landeborn. Foto: Danske Bank

Europeiska aktier har utvecklats bättre än amerikanska hittills i år, påeldade av den kraftfulla återhämtningen i industrin, kapacitetsbrist och ett ökat pristryck, skriver Danske Banks Maria Landeborn i sitt veckobrev. Banken behåller också en övervikt i regionen.

”Försprånget för Europa ökade ytterligare under maj, och vi väntar oss att det kan fortsätta med tanke på att det är först nu regionen har kunnat börja öppna upp på allvar. Ytterligare catch up-potential, extremt hög förväntad vinsttillväxt under andra kvartalet och starkt tillväxtmomentum när ekonomin öppnar upp är alla drivkrafter för europeiska aktier”, skriver Maria Landeborn.

Inom sektorsstrategin föredras cykliska sektorer framför defensiva, och värde framför tillväxt. Banken har en övervikt i IT, industri, material och finans, medan undervikten återfinns i hälsovård, dagligvaror och kraftförsörjning.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets