Danske Bank ser god chans att europeiska aktier kan utvecklas bättre i år

Danske Bank ser en god chans att europeiska aktier kan utvecklas bättre i år jämfört med 2020 och höjer regionen till neutral från tidigare undervikt. Det framgår av ett veckobrev.
Danske Banks Maria Landeborn.
Danske Banks Maria Landeborn. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
”Minskad politisk risk och att den globala ekonomin öppnas upp bör relativt sett vara mest gynnsamt för cykliska bolag och värdebolag, vilka väger tungt på den europeiska börsen”, skriver bankens seniora strateg Maria Landeborn.

Även om tillväxtutsikterna i närtid är bleka på grund av hårda restriktioner, så bedömer Danske Bank att Europa just därför har mer att vinna på utrullningen av vaccin än USA. Amerikanska aktier sänks från övervikt till neutral.

På räntesidan tar banken ner investment grade från övervikt till neutral, samtidigt som high yield höjs till övervikt.

”Spreadarna är historiskt låga vilket begränsar uppsidan, och ljusa utsikter för högre tillväxt senare i år ger mer stöd åt obligationer med högre risk”, resonerar Danske Bank.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.