Danske: Därför är kycklingbolaget köpvärt

Danske Bank tar upp bevakningen av kycklingbolaget Scandi Standard med en köprekommendation och en riktkurs på 54 kronor, enligt ett marknadsbrev.

”Vi tror att investerare kommer att gilla Scandi Standards kombination av strukturell tillväxt, marknadsledande position, potential för kostnadsbesparingar och 100 procents kassagenerering”, skriver banken.

Den strukturella tillväxten kommer från att kycklingkött vinner marknadsandelar från andra sorters kött globalt och att liknande trender kan ses i Skandinavien.

Banken tror att kostnadsbesparingar, bland annat i form av en omstrukturering av produktionen, kan leda till en ebitda-marginal på 13-14 procent 2016. 2013 var ebitda-marginalen 9,2 procent pro forma.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.