Den ekologiska kontroversen

Kan man rädda världen genom att välja ekologiska matvaror? Eller är ekologisk odling slöseri med åkerareal och resurser?

Det säljs ekologiska livsmedel som aldrig förr. Under 2014 ökade försäljningen av ekovaror med 38 procent, rapporterade webb­sajten Ekoweb nyligen. Av den totala livsmedelsförsäljningen utgjorde ekologiska varor 5,6 procent, värdet var 15,5 miljarder kronor.

Ökningen är så snabb att det nu ofta råder brist på ekologiska livsmedel i butikerna. Men varför köper konsumenterna så mycket ekologiskt, trots att det är dyrare?

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Valour