Den första finansmannen att slippa straff i FBI:s jakt på insiderbrottslingar

Rengan Rajaratnam är den första att undgå straff av de närmare 90 personer som åtalats i kölvattnet av FBI:s sju år långa kamp mot insiderbrottslingar på Wall Street.

År 2007 inledde FBI ”Operation Perfect Hedge” vars mål har varit att komma åt insiderhandeln på Wall Street.

Sedan 2009 har minst 81 personer dömts för insiderbrott. En av dem är miljardären Raj Rajaratnam som 2011 dömdes till 11 års fängelse. Det är det hårdaste straffet för insiderbrott i USA:s historia.

På tisdagen föll även domen mot hans bror Rengan Rajaratnam som åtalats för medhjälp till insiderbrott. Han friades dock helt.

Enligt Bloomberg är det FBI och åklagaren Preet Bhararas första förlust i en insiderrättegång sedan Operation Perfect Hedge inleddes.

De senaste åren har Rengan Rajaratnam levt i Brasilien. Det var också där han befann sig när han först fick veta att han åtalats för insiderbrott.

– Åk tillbaka till Brasilien för finalen, sade domaren Naomi Reice Buchwlad i samband med den friande domen, och syftade på Fotbolls-VM som just nu spelas i landet.

– Absolut, ska Rengan Rajaratnam ha svarat med ett leende på läpparna.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här