Deutsche Bank: Stimulanscheckar kan resultera i rejäla inflöden till aktiemarknaden

Stimulanscheckar kan resultera i inflöden till den amerikanska aktiemarknaden från privatinvesterare, enligt strateger på Deutsche Bank. Det rapporterar Bloomberg News.
Deutsche Bank: Stimulanscheckar kan resultera i rejäla inflöden till aktiemarknaden - tjur-wall-street-700_binary_6948925.jpg
En undersökning ligger till grund för tesen, som visade att 37% av respondenterna planerar att använda sina stimulanscheckar för att köpa aktier.

Med potentiellt 465 miljarder dollar i direkta stimulanser till den amerikanska befolkningen så skulle det innebära inflöden till aktiemarknaden på 170 miljarder dollar.

Strategerna ser att sentimentet på privatinvesterarsidan, retail, är fortsatt positivt över hela brädet. Privatinvesterare förväntar sig att bibehålla eller öka i sina aktieinnehav även när ekonomin återöppnas.

Det sker mot bakgrund av att Gamestop rusat under de två senaste dagarna. Aktien är upp över 80% i den amerikanska förhandeln.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.