Diös vd: ”Aktien är ikapp”

”Kapitalet finns i Stockholm men fastigheterna i Norrland och Dalarna. Därför har aktien varit orimligt lågt värderad”, säger Knut Rost, vd för Diös. Men efter årets kursuppgång på drygt 30 procent börjar värderingen komma ikapp.
Diös vd: ”Aktien är ikapp” - knut-rost-700_binary_6952196.jpg
Knut Rost. Foto: Tobias Ohls.

Knut Rost är gäst i det senaste avsnittet av podden Affärsvärlden. Han har tidigare sagt att Diös-aktien är för billig men har nu ändrat sig.

– Det har varit svårt för oss att förstå men vi driver ju bolag och aktien är något annat. Just nu går vi med premium, men jag kommer alltid att tycka att aktien är för billig. Jag tror det har berott på att vi inte är ett Stockholmsbolag, kapitalet kommer från Stockholm och analyshusen sitter där. För mig har rabatten varit obegriplig men nu börjar de komma ikapp, säger han.

– Vi fortsätter bara att gneta på och fullföljer vår tydlighet. Vi befinner oss på en lågriskmarknad med hög utdelning som fokus. Nu är rabatten borta, just nu handlas vi med premium, säger han och fortsätter:

– Nu tycker jag ändå att vi har fått betalt, sedan årsskiftet, för det hårda jobb vi gör och för det kassaflöde vi skapar. Vi finns på den geografiska marknad där vi ska vara bäst och har samtidigt hög utdelning.

I podden Affärsvärlden går Knut Rost också igenom hur bolaget ser på sina konkurrenter på aktiemarknaden och på de tio städer inom vilka de verkar. Men också hur konkurrerande fastighetsbolag samverkar kring finansiering och tillgångsslag samt svarar på frågan om hur han ser på ett eventuellt samgående med ett konkurrerande fastighetsbolag.

Lyssna här nedan, i Spotify, eller Itunes.

 

<span class='js-extra-html' data-iframe='’>

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco