Dubbla köprekar från Börsplus

Såväl en it-återförsäljare som ett konfektyrbolag får köprekommendationer av SvD Börsplus.

Cloetta får en köprekommendation av SvD Börsplus på onsdagseftermiddagen.

“De förbättringsåtgärder Cloetta nu jobbar med låter rimliga och vi tror chansen är god att resultatet fortsätter stärkas framöver. Då borde den billiga aktien kunna uppvärderas något /…/ Skulle Cloetta misslyckas och få en ännu lägre värdering än vad aktien redan har, så är inte nedsidan enorm. Verksamheten är dessutom konjunkturstabil för den som tycker det är lite läskigt att mycket annat på börsen redan klättrat 20 procent bara i år”, skriver Börsplus.

Ävn it-återförsäljaren Dustin får en köprekommendation av SvD Börplus.

“När vi skissat på framtiden för Dustin tidigare så har vi köpt ledningens bild av att koncernen hela tiden utvecklas mot högre marginaler. Kvartalet som just varit innebar inget steg framåt på den vandringen men tills vidare behåller vi prognoserna. Räknar vi med att dagens värdering av den väntade vinsten på EV/Ebit 13,5 består så finns en avkastningspotential kring 25 procent i aktien”, skriver Börsplus på onsdagseftermiddagen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här