Duearity gick back 4,2 miljoner under andra kvartalet

Medicinteknikbolaget Duearity rapporterar ingen omsättning och en förlust på 4,2 miljoner kronor under andra kvartalet.
Duearity gick back 4,2 miljoner under andra kvartalet - penna-analys-700_binary_6947306.jpg
Bolaget har under perioden haft ökade kostnader jämfört med föregående kvartal men det var också något man räknade med, uppger VD Fredrik Westman i rapporten.

”Jag kan konstatera att våra kostnader under det första halvåret ligger i linje med vår budget, vilket vi är mycket nöjda med”, säger Fredrik Westman

I rapporten upprepas också målet om att uppnå break-even resultat under 2022.

”Målsättningen att under 2022 sälja Tinearity till minst tre tusen personer samt uppnå break-even ligger fast. Och vi bedömer att det är en fullt rimlig målsättning som vi har mycket goda möjligheter att uppnå under nästkommande år, inte minst sett mot bakgrund av att fler än 30 miljoner européer har besvär eller svåra besvär av tinnitus”, säger Fredrik Westman.

Vad gäller den tekniska utvecklingen av Tinearity är den inne i slutfasen.

”Design och tekniskt innehåll i ljudelementet som ska skicka vitt brus till innerörat är i det närmaste färdigutvecklat. Likaså laddplattan och engångsplåstret som håller ljudelementet på plats bakom örat”, säger Fredrik Westman.

Duearity noterades på First North i maj.

Duearity, Mkr Q2-2021
Nettoomsättning 0
Rörelseresultat -4,2
Nettoresultat -4,2
Resultat per aktie, kronor -0,39
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco