Efter börsfallet – Fear & Greed-index indikerar extrem rädsla i marknaden

Efter de senaste dagarnas börsnedgång har humöret bland investerarna blivit rejält negativt. Fear & Greed Index har nu tappat till 22, efter att ha varit uppe i nästan 100 i början av året, och indikerar nu extrem rädsla i marknaden.

CNNMoney uppdaterar indexet varje dag och det består av en kombination av sju olika indikatorer som visar om marknaden för närvarande drivs av rädsla eller girighet. Indexet sträcker sig mellan 0 och 100.

Ju närmre indexet är 100 desto mer girighet indikeras i marknaden och tvärtom är det en hög rädsla i marknaden när indexet faller ned mot 0.

Den här typen av sentimentindikatorer har historiskt ofta visat sig peka ut contrarian-lägen i marknaden, till exempel att börsen ofta närmar sig en botten när rädslan är som störst.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets