Efter miljardinvesteringen – nu säljer Carl Icahn aktier

Den välkände aktivistinvesteraren Carl Icahn investerade nyligen en miljard dollar i aktier. Nu har han sålt en del av innehavet, skriver Marketwatch.

Tidigt på morgonen den 9 november lämnade Carl Icahn Donald Trumps segerfest för att investera i amerikanska aktier.

– Jag hade försökt att sätta ännu mer i spel, men jag kunde inte sätta mer än ungefär 1 miljard dollar i arbete för sedan stack marknaden iväg för mig, sade Carl Icahn i en intervju med Bloomberg.

En vecka senare anser Carl Icahn att kursuppgången kan ha varit lite överdriven.

– När det tar fart så här, då säljer jag av en del, sade han till Reuters på onsdagen.

LÄS MER: Icahn lämnade segerfesten för storinvestering på börsenCarl Icahn fick bråttom hem från Donald Trumps segerfest. Där satsade den välkända aktivistinvesteraren runt en miljard dollar på amerikanska aktier.

Carl Icahn har varit en av Donald Trumps supportrar och är fortfarande övertygad om att den blivande presidenten kan bryta USA-ekonomins “stagnation” som “etablissemanget” i Washington har upprätthållit.

Icahn tror att Trump kommer fullfölja sina löften om att lätta på regelverket för företag men anser samtidigt att det behövs regelverk för finansbranschen som enligt honom “bär stor skuld” för finanskrisen 2008, skriver Reuters.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här