Einride i samarbete med Förenade Arabemiraten

Svenska fraktteknikbolaget Einride har ingått ett samarbete med Förenade Arabemiratens regering för att påskynda regionens övergång till hållbara transporter, framgår av ett pressmeddelande.
Einride i samarbete med Förenade Arabemiraten -
Einrides grundare och VD Robert Falck framför nästa generations fordon. Foto: Pressbild

Det undertecknade samförståndsavtalet (MoU) syftar till att implementera Einrides ekosystem, inklusive elektriska och autonoma lastbilar, laddinfrastruktur och teknik som möjliggör digitala, elektriska och autonoma lösningar i stor skala inom det föreslagna transportnätverket Falcon Rise Grid.

Ambitionen är att implementera Einrides fullständiga erbjudande inom fraktmobilitet genom ett transportnätverk som omfattar en sträcka på 550 kilometer mellan Abu Dhabi, Dubai och Sharjah.

Nätverket, det så kallade Falcon Rise Grid, ska innefatta 2 000 elektriska lastbilar, 200 autonoma lastbilar och åtta laddstationer med över 500 laddpunkter. Einrides ekosystem bygger på nätverk, grids, som planeras, optimeras och övervakas med hjälp av mobilitetsplattformen Einride Saga.

Falcon Rise Grid är Einrides första projekt i regionen och väntas rullas ut under en femårsperiod.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.