El Salvador planerar att skapa en ‘Bitcoin-stad’

El Salvador planerar att bygga en ”Bitcoin-stad” nära en vulkan som kommer att finansieras av kryptovalutan. Det meddelade landets president Nayib Bukele i lördags, skriver CNBC.
Bitcoin, kryptovaluta.
Bitcoin, kryptovaluta. Foto: AP Photo/Kin Cheung, File
Staden, som inte kommer ha några skatter förutom moms, kommer att fungera som en vanlig stad, med bland annat bostadsområden, restauranger och även en flygplats. Bygget är planerat att inledas nästa år.

Separat planerar landet att resa cirka 1 miljard dollar via en så kallad Bitcoin Bond i samarbete med Blockstream, som är ett infrastrukturbolag för digitala tillgångar.

I juni antog El Salvador en lag som gör landet till det första i världen att acceptera bitcoin som ett lagligt betalningsmedel.

Bitcoin nådde nyligen en ny toppnotering om 69 000 dollar, dock har kryptovalutan sjunkit tillbaka sedan dess och handlas nu till cirka 59 100 dollar. I år är bitcoin upp cirka 100 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG