Elanders ökar omsättningen men minskar rörelseresultatet

Elanders redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en förlust mot föregående periods vinst. Bolaget lämnar utdelningen oförändrad på 2,90 kronor.

Omsättningen steg 0,5 procent till 2 904 miljoner kronor (2 890).

Rörelseresultatet blev -25 miljoner kronor (153).

Justerat rörelseresultat utföll på 155 miljoner kronor (153), med en justerad rörelsemarginal på 5,3 procent (5,3).

Engångskostnaderna, som uppgick till 180 miljoner kronor, avsåg som tidigare kommunicerat kostnader för åtgärdsprogram i Tyskland och historiska felaktigheter i redovisningen av kundprojekt.

Resultatet före skatt var -59 miljoner kronor (132).

Resultatet efter skatt blev 82 miljoner kronor (108), en minskning med 24,1 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på -1,13 kronor (3,01).

Det operativa kassaflödet uppgick till 374 miljoner kronor (393).

Elanders föreslår 2,90 kronor i utdelning (2,90).

“Vi är försiktigt optimistiska inför 2020, där vi nu går in med en klart lägre kostnadsnivå än tidigare, även om den tyska marknaden var fortsatt utmanande under fjärde kvartalet”, säger Magnus Nilsson, vd, i en kommentar.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här