Eli Lillys solanezumab misslyckades i fas 3-studie

Amerikanska läkemedelsbolaget Eli Lillys kandidat solanezumab lyckades inte förhindra minnesförlust i en fas 3-studie hos friska äldre personer med hög risk för att utveckla Alzheimers sjukdom.
Eli Lillys solanezumab misslyckades i fas 3-studie - eli lilly

Läkemedlet var inte bättre än placebo under cirka 4,5 års behandling när det gällde att bromsa patienternas minnesnedgång och förmåga att planera och slutföra uppgifter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Mer än 1 100 personer mellan 65 och 85 år utan tecken på kognitiva problem men som hade klumpar av amyloida plack i hjärnan deltog i studien. Dessa plack är associerade med sjukdomen.

Eli Lilly har fler skott på mål när det gäller Alzheimers sjukdom. I höst väntas fas 3-resultat för deras antikropp donanemab mot tidig Alzheimers sjukdom. Likt Bioarctics godkända antikropp Leqembi (lecanemab) riktar sig donanemab mot att förhindra uppbyggnaden av amyloida plack.

Biogen, som samarbetar med Bioarctics partner Eisai avseende Leqembi, steg 1,6 procent i den amerikanska efterhandeln.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets