Elsparkcykelbolag lämnar 12 marknader

Amerikanska elsparkcykelbolaget Lime lägger ned verksamheten i tolv städer och minskar personalstyrkan med ett hundratal anställda, motsvarande cirka 14 procent av arbetsstyrkan.

Det rapporterar nyhetsbrevet Axios, vilket Di Digital uppmärksammat.

Bland de städer där verksamheten läggs ned märks Atlanta, Phoenix och San Diego i USA, samt Bogota, Rio de Janeiro och Buenos Aires i Latinamerika. I Europa stängs verksamheten ned i österrikiska Linz.

Konkurrensen i den snabbt växande branschen är hård. Bolag som Bird, Scoot, Lyft och Skip har alla minskat personalstyrkan och lämnat vissa marknader under fjolåret, konstaterar Axios.

Limes självförtroende är dock orubbat.

“Vi är helt övertygade om att Lime kommer att bli det första bolaget (i sektorn) att visa lönsamhet under 2020”, säger Joe Kraus, operativ chef för Lime, till Axios.

Till bolagets fördel talar att elsparkcyklarnas livslängd mer än fördubblats under 2019, menar Joe Kraus, som också dementerar rykten om att bolaget är i färd med att ta in nytt kapital.

Vostok New Ventures har investerat i Limes konkurrent Voi.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här