Embracer ny sektorfavorit hos Swedbank: ”Attraktivt”

Swedbank byter ut Dometic med Embracer inom sektorn konsument i sin senaste uppdatering av sektorfavoriter.
Lars Wingefors, Embracer.
Lars Wingefors, VD för Embracer. Foto: Tobias Ohls

I sin uppdatering av sina sektorfavoriter skriver Swedbank att de ser fortfarande ser grundläggande förutsättningar för ekonomisk återhämtning. Dock finns det en exceptionellt hög osäkerhet kring det geopolitiska läget och de ekonomiska effekterna. Sektorfavoriterna består av de aktier som anses ha bäst förutsättningar att utvecklas väl i marknadsmiljön.

Embracer ersätter Dometic inom sektorn konsument och Swedbank kallar bolaget för ”en ytterst väldiversifierad spelkoncern”. Bolaget anses ha en tillräcklig diversifiering för att inte vara beroende av enskilda titlar och att de annonserat 25 AAA-spel anses peka på en hög tillväxtorientering och på bredden i bolaget. De anses också ha en mycket stark förvärvsdriven tillväxt.

”Vår samlade vy är således att det långsiktiga investeringscaset ter sig attraktivt, givet den väldiversifierade och ytterst starka tillväxten, vilken utifrån mitten av guidat spann förväntas växa 165% under kommande två räkenskapsår”, skriver Swedbank och tillägger att aktien framöver främst kommer att drivas av en värderingsåterhämtning. Att Embracer planerar att flytta till Stockholmsbörsens huvudlista ses också som någonting positivt.

Här hittar du Affärsvärldens senast analys om just Embracer. Och här hittar du den senaste analysen om Dometic.

Vill du däremot hitta dagens vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen hittar du det på Affärsvärldens sida Börsen idag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco