Emissionsguiden inleder bevakning av Aptahems nyemission

Forskningsbolaget Aptahem vill ta in 34,6 Mkr i en företrädesemission av units. Emissionsguiden inleder bevakning av emissionen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Aptahems nyemission - labb
Aptahem vill ta in 34 Mkr i en företrädesemission av units.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Aptahem vill ta in 34,6 Mkr genom en företrädesemission av units. Motivet till emissionen är att primärt att genomföra en fas 1b-studie samt att finansiera den löpande verksamheten.

Teckningskursen är satt till 0,18 kr per unit, motsvarande 0,06 kr per aktie. Det innebar en rabatt per aktie om 36% (TERP) ställt mot aktiekursen före offentliggörandet av emissionen.

Kapitalanskaffningen är säkrad till 40% av tecknings- och garantiåtaganden på totalt 13,8 Mkr. Teckningsåtagandena kommer från styrelse, ledning och befintliga aktieägare. Garanterna Mangold fondkommission och Formue Nord Markedsneutral har åtagit sig att investera 4,5 Mkr respektive 3 Mkr. Övriga garanter finns inte angivna.

Utspädningen för de aktieägare som inte deltar i emissionen blir 75%.

Emissionsguiden återkommer med en artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.