Engångsposter tynger Mr Green

Spelbolaget redovisar en rörelsereförlust före av- och nedskrivningar för fjolårets fjärde kvartal. Jämförelsestörande poster belastar resultatet.

Spelbolaget Mr Green redovisar ett resultat efter skatt på -110 miljoner kronor (6,3) för det fjärde kvartalet 2014.

Ebitda, rörelseresultatet före av- och nedskrivningar, blev -95 miljoner kronor (19).

Jämförelsestörande poster belastar ebitda med -112 miljoner (0). Dessa består av reservering för spelskatt i Österrike -108 miljoner, omstrukturering av Iacta Marketing -1,6 miljoner och omstrukturering av DSRPTV Gaming -2,4 miljoner.

Justerat ebitda-utfall var 17 miljoner (19).

Rörelseresultatet blev -110 miljoner kronor (6,6).

Nettoresultatet blev -102 miljoner (6,8) och resultatet per aktie blev -2,85 kronor efter utspädning (0,19).

Spelöverskottet (”gamewin”) under kvartalet uppgick till 175 miljoner kronor (136) och intäkterna totalt var 175 miljoner kronor (136).

För helåret 2014 föreslår styrelsen att ingen kontant utdelning lämnas till aktieägarna, likt under 2013.

Styrelsen föreslår att årsstämman överför 1,30 miljoner kronor per aktie till aktieägarna genom en nyemission samt återköp av aktier. Det motsvarar totalt 46,6 miljoner kronor.

Såvida inga ytterligare nyemissioner görs före överlåtelsedagen förblir totalt antal utestående aktier 35.849.413, med en utdelning motsvarande 1,30 kronor per aktie. Detta innebär att utdelningen till aktieägarna sker på samma sätt som föregående år.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.