Enorm bankaffär på gång i Asien

Långivaren BOC Hong Kong Holdings uppges överväga en försäljning av dess dotterbolag Nanyang Commercial Bank, NCB.

Det skriver Reuters och hänvisar till källor med insyn i frågan.

Anledningen uppges vara att man vill stoppa dotterbolaget från att kannibalisera moderbolagets verksamhet i Kina.

BOC Hong Kong är en enhet av Bank of China, den fjärde största långivaren på fastlandet mätt i tillgångar. En försäljning av NCB skulle hjälpa koncernen till att effektivisera verksamheten i landet, enligt källorna.

En potentiell försäljning av NCB, som värderas till sex miljarder dollar, skulle bli Asiens tredje största bankaffär någonsin, enligt data sammanställd av Thomson Reuters. Enligt källorna är en potentiell köpare China Cinda Asset Management, landets näst största kapitalförvaltare av dåliga lån som är börsnoterad på Hongkongbörsen.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.