Ericsson och Nokia tecknar 5g-avtal i Frankrike

Ericsson och Nokia har båda tecknat 5G-avtal med mobiloperatören Orange France.

Det framgår av separata pressmeddelanden från alla tre parter.

Nokia ska leverera RAN, mjukvara, automationsverktyg och professionella tjänster till ”stora delar av Frankrike”, skriver det finländska bolaget.

Ericsson uppger i sin tur leverera att det blir en ”större radioleverantör” till Orange France under de kommande fem åren. Avtalet med Ericsson inkluderar 5G RAN-utrustning till ”tre större franska regioner”, inklusive Paris.

Enligt Orange France har Nokia tilldelats kontrakt avseende nätutbyggnaden i västra och sydöstra delarna av Frankrike. Ericsson har tilldelats nordöstra, sydvästra samt Ile de France, uppger Orange.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.