Estée Lauder för samtal om att köpa upp Tom Ford

Skönhetsföretaget Estee Lauder uppges föra samtal om att köpa upp modemärket Tom Ford i en affär som kan vara värd 3 miljarder dollar eller mer. Det säger personer bekanta med saken, rapporterar Wall Street Journal.
Estée Lauder för samtal om att köpa upp Tom Ford - Estée lauder Tom Ford
Foton: TT

Det kan i så fall bli Estée Lauders största förvärv någonsin. Bolaget har idag ett marknadsvärde om 100 miljarder dollar. Inga garantier för att de ska nå en överenskommelse uppges finnas.

Tom Ford är mest kända för sina lyxiga herrkläder men Estée Lauder uppges vara särskilt intresserade av skönhetsverksamheten, som de redan har ett långvarigt licensavtal med.

Bloomberg News rapporterade i juli att Tom Ford var till salu. Tom Ford hade tvåsiffrig ökning i försäljning senaste kvartalet.

Tom Ford själv har även varit konsult för Estée Lauder vid framtagandet av en parfym.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets