EU godkänner uppköp av Swedish Match och hedgefonder flaggar upp

EU-kommissionen har godkänt tobaksjätten Philip Morris föreslagna förvärv av Swedish Match under förutsättning att man avyttrar Swedish Matchs dotterbolag SMD Logistics efter transaktionen. Samtidigt flaggar två hedgefonder för att de ökat innehavet i snusbolaget.
EU godkänner uppköp av Swedish Match och hedgefonder flaggar upp - 211202 SweMa Gotland_F3A4834
Swedish Match

Philip Morris har nu erhållit samtliga nödvändiga godkännanden från myndigheter för att kunna fullfölja erbjudandet. Bolaget har sedan tidigare höjt budet på Swedish Match från ursprungliga 106 till 116 kronor per aktie, och meddelat att detta är slutliga priset.

Philip Morris meddelar också att man har en obligatorisk påminnelse om vissa amerikanska regulatoriska krav, inklusive rätten att minska eller frånfalla villkoret om acceptnivå efter utgången av acceptfristen, dvs. den 28 oktober 2022 enligt nuvarande tidplan för erbjudandet.

Samtidigt meddelar Hedgefonden Davidson Kempner Capital Management att de per den 20 oktober har 76,3 miljoner aktier i tobaksbolaget Swedish, Match, vilket motsvarar 5% av aktierna och rösterna.

Tidigare idag flaggade Blackrock för cirka 5,12% av aktierna i Swedish Match.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från VECKANS FÖRETAG