Evergrandes elbilsenhet har missat löneutbetalningar till vissa anställda

Krisdrabbade Evergrande Groups elbilsenhet har missat löneutbetalningar till vissa av sina anställda och har halkat efter med betalningar till flera leverantörer av fabriksutrustning. Det uppger personer med insyn, rapporterar Bloomberg News.
Evergrande
Evergrande. Foto: AP Photo/Ng Han Guan/TT

Kassflödesproblemen innebär att China Evergrande New Energy Vehicle Group kommer sannolikt att missa sitt uppställda mål om att påbörja massleveranser under nästa år eftersom testproduktionen av elfordon vid fabrikerna i Shanghai och Guangzhou har skurits ned.

Bloomberg skriver att de flesta anställda på Evergrande NEV får betalt dels i början av varje månad, dels igen den 20:e. Men för vissa chefer på mellannivå har den andra utbetalningen i september inte kommit.

Och när det kommer till underleverantörer började flera leverantörer med personal på plats i Shanghai och Guangzhou att dra tillbaka personal redan i juli efter att utbetalningar uteblivit.

Den personalen var på plats för att hjälpa till med utrustning och åtgärda eventuella problem. Nu när de inte är på plats har Evergrande NEV fått förlita sig på sin egen personal, som inte är lika bekanta med utrustningen, vilket lett till att bara en handfull provbilar tillverkas dagligen.