Facebook stoppar appar på Huaweis mobiltelefoner

Facebook, Instagram och Whatsapp kommer inte längre vara förinstallerade i Huaweis smarta telefoner, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
Facebooks Mark Zuckerberg
Facebooks Mark Zuckerberg

Huawei jobbar i kraftig motvind just nu. Det senaste i raden av företag som försöker distansera sig från den kinesiska techjätten är inget mindre än Facebook Inc.

Facebook meddelar att bolaget inte längre kommer tillåta att dess appar Facebook, Whatsapp och Instagram förinstalleras på Huaweis smarta telefoner, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

De som redan äger en Huawei-smartphone ska inte påverkas av det nya tilltaget. De kommer fortfarande att kunna använda sina Facebook-appar som vanligt och kunna uppdatera dem. Dessutom ska de som köper befintliga Huawei-modeller fortfarande kunna ladda ned Facebooks appar via Google Playstore.

Huawei har valt att inte kommentera de nya uppgifterna.

Google har tidigare meddelat att bolaget inte kommer att leverera Android-mjukvara till kommande Huawei-telefoner. För befintliga telefonmodeller ska dock Googles Play och Google Apps fortfarande vara tillgängliga.

Men den som köper en kommande Huawei-modell kommer alltså vare sig få Facebooks appar förinstallerade, eller kunna ladda ned dem på egen hand via Googles tjänster.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.