Får miljardbelopp för Economist

Brittiska Pearson som nyligen sålde Financial Times till japanska Nikkei meddelade på onsdagen att de kommer sälja 50 procent av Economist Group för 469 miljoner pund till Economist Group, som återköper aktier, och Exxor.

Det rapporterar Reuters på onsdagen.

Exxor som ägs av Agnellifamiljen kommer köpa 27,8 procent av Economist för 227,5 miljoner pund samt alla ”special B-aktier” för 59,5 miljoner pund.

Vidare kommer Economist Group återköpa resterande aktier från Pearson för 182 miljoner pund.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.