Fasadgruppen har genomfört flera förvärv

Fasadgruppen presenterade på onsdagseftermiddagen efter att börsen stängt flera förvärv. Bland annat stärker företaget sin närvaro i Norge.
Fasadgruppen
Foto: Fasadgruppen
Fasadgruppen kommer att etablera sig i Stavanger genom förvärv av bolagen RSM Fasade och Rogaland Blikk. RSM har 19 anställda och omsatte under förra året 49 miljoner norska kronor.

RB grundades 2017 och delar lokaler med RSM. Företaget har 10 heltidsanställda och omsatte under förra året 18 miljoner norska kronor.

Fasadgruppen hanterar köpeskillingen från egen kassa och kreditfaciliteter. Säljarna har åtagit sig att återinvestera i Fasadgruppen inom tre månader. Totalt skall investeringen uppgå till 10,8 miljoner norska kronor. Dessa har sedan en lock up till den 12 maj nästa år.

Tillträde sker omgående.

Fasadgruppen meddelade också att man förvärvar Engman Tak, vilket stärker bolaget i västra Sverige. Engman Tak är verksamt inom Göteborg, Uddevalla och Borås. Verksamheten har 29 anställda och omsatte cirka 59 miljoner kronor under förra året.

I likhet med de norska förvärven finansieras köpet med egen kassa och kreditfaciliteter. Säljaren skall återinvestera totalt 6 miljoner kronor i Fasadgruppen. Återinvesteringen har sedan en lock up-period till och med den 12 maj nästa år.

Tillträde sker omgående.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.