Fastighetsrävar bildar nytt bolag: ”Vi letar fulhus”

Från miljonprogram till logistikfastigheter är steget inte särskilt stort. När de fyra fastighetsrävarna Erik Selin, Greg Dingizian, Mikael Hofmann och Peter Strand bildar nytt logistikfastighetsbolag är det Strand som återigen är spindeln i dramat.

I veckans avsnitt av podden Affärsvärlden intervjuas fastighetsveteranen Peter Strand, tidigare vd på fastighetsbolaget Victoria Park som äger bestånd i miljonprogramsområden, framförallt i södra Sverige. Bolaget är nu uppköpt, tillsammans med huvudkonkurrenten Hembla, av den tyska fastighetsjätten Vonovia – ett tyskt bolag som i ett, eller två slag blev Sveriges största hyresvärd – ett bolag som Affärsvärlden har granskat på plats utanför förorterna i Berlin.

Den tyska förortskungenHyresfastigheter i svenska miljonprogram säljs till Tyskland. Vem är den nya ägaren av de svenska förorterna? Affärsvärlden kartlägger bostadsjätten Vonovia. 

Peter Strand och tre andra fastighetsrävar – Erik Selin som står bakom fastighetsjätten Balder, Greg Dingizian som är medgrundare av och storägare i Victoria Park, samt och Mikael Hoffmann, en av ägarna till familjeägda byggkoncernen Er-Ho Bygg – står bakom det nya logistikfastighetsbolaget SLP. Bolaget har sitt säte i Malmö och har redan genomfört ett antal förvärv i södra Sverige, från Vellinge till Växjö, för att kunna utveckla nya smarta logistiklägen. I veckans avsnitt av podden Affärsvärlden åker Helene Rothstein till Fosie industriområde i stadsdelen Fosie där SLP har sitt lilla huvudkontor, och får svar på vad fastighetsrävarna har för planer framöver.

Lyssna här nedan, i Spotify, Itunes eller acast.

 

Uppföljning

Här ser du hur alla våra aktieråd har gått.

Analysarkiv

Portföljer

Uppsidan

Pref-guiden