Fed-chef: Sex månader av fortsatt turbulens

De nästkommande sex månaderna kommer att vara fortsatt turbulenta trots goda nyheter om ett coronavaccin. Detta då det kommer vara ganska svårt att distribuera det fullt ut, säger Federal Reserves Boston-chef Eric Rosengren till CNBC.
Fed-chef: Sex månader av fortsatt turbulens - eric-rosengren-700_binary_6982132.jpg
Eric Rosengren.
Han tillägger även att det också är en öppen fråga om hur många människor som frivilligt kommer att vilja vaccinera sig.

Fed-chefen räknar däremot med att det andra halvåret av 2021 kommer att ha en robust tillväxt givet dagens finans- och penningpolitik samtidigt som vaccinet då kan komma att bli allmänt tillgängligt.

Amerikanska centralbanken prognostiserade i september att USA:s ekonomi skulle krympa mellan 3 till 4 procent i år för att sedan växa med 3,6 till 4,7 procent år 2021.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.