Fed-chef varnar för dubbeldipp

Den ekonomiska recessionen i USA kan göra en dubbeldipp om coronapandemin återigen tar fart. Det bedömer Esther George som är Fed-chefen i Kansas, rapporterar CNBC.
Fed-chef varnar för dubbeldipp - esther-george-wall-street-900
Esther George och New York-börsen. Foto: Jonathan Crosby /TT och Mark Lennihan/TT
”Viktigt är att se vad som händer i höst, om vi återigen får en ökning av viruset som kan orsaka ytterligare åtstramningar i ekonomin”, sade hon i programmet Squawk Box.

Esther George tillade att oavsett är Feds målsättning att ”fortsätta bygga tillväxt”, men tillade att det är för tidigt att prata om ytterligare stimulanser från centralbanken.

På torsdagen ska Fed-chefen Jerome Powell hålla det årliga talet vid Jackson Hole. Förväntningarna är stora då det tros innehålla besked om att Fed tänker låta inflationen överskrida inflationsmålet på två procent under en viss tid. Detta innebär att de låga räntorna skulle hållas kvar längre än vad målet tillåter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.