Fed-chefen signalerar oförändrad ränta

Federal Reserves ordförande Jerome Powell var ganska optimistisk om utsikterna för den amerikanska ekonomin i hans halvårsvisa anförande i kongressen på tisdagen. Han varnade dock för ett potentiellt hot från coronaviruset i Kina och oro för ekonomins långsiktiga hälsotillstånd. Det rapporterar Reuters.

Den amerikanska ekonomin är inne på sitt elfte år av expansion, vilket är den längsta tidsperioden någonsin.

“Ekonomin föreföll motståndskraftig mot de globala motvindarna som har intensifierats sedan förra sommaren”, kommenterade Powell utvecklingen för det andra halvåret 2019.

Powell signalerade att Federal Reserve kommer att behålla styrräntan på den nuvarande nivå i intervallet 1,50 till 1,75 procent. Riskerna för handelskrig bedöms ha minskat och den globala tillväxten stabiliseras.

“Vi följer noga utvecklingen för coronaviruset, vilket kan leda till störningar i Kina som spiller över till resten av den globala ekonomin”, säger Powell.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här