Fed överväger att justera tillgångsköpen

USA:s centralbank, Federal Reserve, överväger att justera sina tillgångsköp som för närvarande uppgår till 120 miljarder dollar per månad. Det visar det offentliggjorda protokollet från senaste räntemötet den 4-5 november, rapporterar CNBC.
Fed överväger att justera tillgångsköpen - FEDERAL-RESERVE-700_binary_6968993.jpg
Enligt diskussionerna som föregick inom FOMC (kommittén som röstar om ränteändringar) kan det bli tal om att köpen utvidgas eller skiftar över till statsobligationer med längre löptider. Inga specifika datum angavs för när dessa ändringar kan bli av utan det sades bara att det kan ske ”ganska snart”.

Utifrån protokollet framgår det att kommittén hade en lång diskussion på denna punkt då ett helt stycke är tillägnat det.

I protokollet framgår det också att många av FOMC-ledamöterna uttryckte oro över den ekonomiska återhämtningen.

Under efterföljande presskonferens sade Fed-ordförande Jerome Powell att han känner att Fed har gott om ”policyammunition” och lovade att kommittén är ”starkt engagerad i att använda dessa kraftfulla verktyg för att stödja ekonomin”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets