Ferronordic drar tillbaka utdelningen

Tunga fordonsåterförsäljaren Ferronordic, som har majoriteten av sin försäljning i Ryssland, drar tillbaka sitt utdelningsförslag. Det efter att bolagets leverantörer, framförallt Volvokoncernen, tillfälligt stoppat försäljning av maskiner, komponenter och reservdelar till Ryssland. Det framgår av ett pressmeddelande.
Ferronordic
”Såvitt vi förstår är detta relaterat till de nya exportrestriktionerna, som måste analyseras grundligt. I den mån produkter inte påverkas av exportrestriktioner fortsätter vi att sälja produkter från vårt varulager. Om leveransstoppet till Ryssland fortsätter kan det få väsentlig inverkan på våra intäkter, resultat och kassaflöden”, skriver Ferronordic.

Ferronordic har även verksamheter i Kazakstan och Tyskland och dessa fortsätter som vanligt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco