Finansministern: Inget skattetapp om Nordea lämnar Sverige

Sverige skulle inte förlora några skatteintäkter om Nordea flyttar huvudkontoret, det uppger finansminister Magdalena Andersson.
Finansministern: Inget skattetapp om Nordea lämnar Sverige - magdalena-andersson-nordea-affarsvarlden-700_binary_6850303.jpg

I fredags rapporterade SvD att storbanken Nordea har bestämt sig för att flytta huvudkontoret från Sverige. Tidningen hänvisade till välunderrättade källor.

Det är okänt till vilket land flytten ska ske, men både Köpenhamn och Helsingfors har nämnts som tänkbara städer. Enligt tidningen tas beslutet på styrelsemötet den 30 maj.

Det har bubblat upp viss oro kring att Sverige kommer förlora stora skatteintäkter om Nordea flyttar huvudkontoret. Finansminister avfärdar att så skulle vara fallet.

”Det jag kan säga är att Sverige inte skulle förlora några skatteintäkter”, meddelar Magdalena Andersson via sin pressekreterare Gösta Brunnander till DI.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.