Finansministern: Jag är övertygad om att kronan kommer stärkas på sikt

Regeringen har begränsade möjligheter att påverka kronans värde, enligt finansminister Elisabeth Svantesson (M) i en intervju med Dagens industri i samband med budgetpresentationen.
Finansminister Elisabeth Svantesson (M) presenterar budgetpropositionen för 2024 och höständringsbudgeten för 2023 vid en pressträff
Finansminister Elisabeth Svantesson (M) presenterar budgetpropositionen för 2024 och höständringsbudgeten för 2023 vid en pressträff i regeringens pressrum. Foto Jonas Ekströmer/TT

– Vi kommer att göra allt vad vi kan för att sköta ekonomin och sköta Sverige. Den svenska kronans värde handlar om så mycket mer. Det handlar om att Sverige är en liten öppen ekonomi och den svenska kronan är flytande. Det är uppenbart att man inte har tilltro till kronan så mycket som vi vill, säger Elisabeth Svantesson.

Finansministern bedömer att kronan kommer stärkas på sikt.

– Men vi ska hålla i för att göra vårt och det som är rätt för Sverige. Sedan tror jag att kronan kommer att stärkas på sikt. Det är jag övertygad om, säger hon vidare.

Kronan handlas i skrivande stund till 11,89 kronor mot euron och 11,12 kronor mot dollarn.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets