Finlands första SPAC debuterar den 29 juni – ska dra in 90 miljoner euro

Finlands första SPAC i form av Virala Acquisition Company kommer att debutera på Helsingforsbörsen den 29 juni, enligt ett pressmeddelande.
Helsingforsbörsen.
Helsingforsbörsen. Foto: Wikimedia
Specialförvärvsbolaget aviserades tidigare i juni, då med uppgifter om att det tänker inrikta sig på ett förvärv på mellan 50-500 miljoner euro.

Nu framgår det att VAC ska dra in 90 miljoner euro genom att bjuda ut högst 9 miljoner C-aktier till teckningskursen 10 euro per aktie.

Bakom VAC står Alexander och Albert Ehrnrooths investmentbolag Virala. Investmentbolaget kommer att äga cirka 33,2% av VAC efter börsintroduktionen, förutsatt den blir fulltecknad.

Ett antal ankarinvesterare tillkommer under erbjudandet och dessa har åtagit sig att teckna aktier för totalt 26,5 miljoner euro.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.