Fitch sänker kreditbetyget för SBB

Kreditvärderingsinstitutet Fitch Ratings sänker återigen sitt långsiktiga kreditbetyg för fastighetsbolaget SBB till CCC+, från tidigare B-.
Fitch sänker kreditbetyget för SBB - SBB
Foto: Emma-Sofia Olsson / SvD / TT

Utsikterna för kreditbetyget är fortsatt negativa, då betyget är kvar på ”Rating Watch Negative”. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrunden till sänkningen är SBB:s likviditetsbehov och refinansieringsbehov. Bolaget fortsätter att sälja tillgångar, men risken anses vara fortsatt hög.

”Nedgraderingarna återspeglar SBB:s resultat för 3Q23 och dess ansträngda likviditet, inklusive otillräcklig befintlig likviditet för att minska refinansieringsrisken efter slutet av 3Q24, samt ogynnsamma fastighets- och kapitalmarknadsförhållanden. SBB fortsätter att avyttra tillgångar men genomföranderisken är fortsatt hög”, skriver Fitch.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets