Laddar

Flaggskifte i Jumpgates nyemission

Spelutvecklingsbolaget Jumpgates har släppt memorandumet för sin företrädesemission på 29 Mkr. Emissionsguiden halar ned en flagga och hissar en annan.
Flaggskifte i Jumpgates nyemission - Jumpgate
Jumpgate är aktuellt med en företrädesemission som går att teckna till och med den 5 juni. Till vänster VD Harald Riegler.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om Jumpgates företrädesemission av aktier som kan tillföra gamingbolaget 28,6 Mkr före emissionskostnader. Netto rör det sig om 27,4 Mkr.

I samband med det hissade vi två flaggor: “Kapitalbehov i trängt läge” och “Dåligt garantiupplägg”.

Efter en genomgång av bolagets memorandum gör Afv ett par förändringar på flaggfronten. En flagga halas ned medan en annan tillkommer.

FLAGGAN DÅLIGT GARANTIUPPLÄGG STRYKS

Flaggan hissades då en stor del av det garantiåtagande Jumpgate upphandlat avser bottengaranti. Igår (22/5) meddelade Jumpgate att ledamöterna Viktor Modigh (ordförande) och Marcus Jacobs lämnat teckningsåtagande för den del av emissionen de tidigare lämnar teckningsavsikter för.

Detta åtagande uppgår till 0,5 Mkr (1,7% av emissionen) och sker via bolaget Infundo som Modigh och Jacobs äger gemensamt. Det här innebär att emissionen är fullt säkerställd (teckningsåtaganden på 22,7% och garantiåtaganden på 77,3%). Emissionsguiden halar därför ned flaggan.

AKTIEN HANDLAS NER TILL TECKNINGSKURS

Om aktien faller så att teckningskursen inte längre ger en rabatt mot börskurs så saknas det incitament för investerare att teckna nya aktier. Det visar också på ett stort misstroende.

Sedan emissionsvillkoren presenterades har Jumpgates aktie som lägst varit nere på 0,056 kr, att jämföra med teckningskursen 0,06 kr. I skrivande stund står aktien i 0,06 kr. Jumpgate har valt att inte kommentera flaggan.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om företrädesemissionen i samband med att utfallet kommuniceras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.