Fler kvinnor bland toppskolornas MBA-utbildningar

Enligt nya siffror från undersökningsbolaget Forte Foundation uppgår andelen kvinnor till drygt 40 procent bland MBA-studenterna på USA:s mest framstående universitet, skriver Bloomberg.

Det har gått över ett halvt sekel sedan kvinnor tilläts att gå en Master of Business Administration-utbildning (MBA) i USA. Nu har andelen kvinnliga handelsstudenter på MBA-utbildningarna ökat till drygt 40 procent, enligt siffror från Forte Foundation som Bloomberg tagit del av. För tio år sedan var andelen kvinnor drygt 30 procent.

Statistiken gäller skolor som Harvard, Wharton, Yale, Northwestern’s Kellog, Tuck School of Business at Dardmouth College, MIT’s Sloan, Rochester’s Simon med flera, skriver Bloomberg.

– Detta bör räcka långt i bygget av de högsta ledningsgrupperna på företag och i styrelserummen, säger Elissa Sangster, vd på Forte, till Bloomberg.

På Handelshögskolan i Stockholm finns MBA-utbildningen SSE MBA Executive Format som kostar närmare en halv miljon kronor.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets