Flera profiler som Ilja Batljan och Rutger Arnhult blir nya storägare i We Are Spindye

Flera profiler köper en aktiepost i cleantech-bolaget We Are Spindye som är noterat på NGM.
Rutger Arnhult och Ilija Batljan.
Rutger Arnhult och Ilija Batljan. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT och Lars Pehrson / SvD / TT
Ilja Batljan, Patrik Tillman, Rutger Arnhult, Stefan Hansson och Erik Björklund har förvärvat en aktiepost om cirka 13,3 procent i We Are Spindye av bolagets storägare Christian Rasmussen. Affären innebär att Rasmussen halverar sitt innehav i bolaget. Affären skedde genom en blocktransaktion vid 21,50 kronor per aktie.

”Vi har ju nyligen lärt känna bolaget och dess företrädare och tycker verkligen om det vi har sett. Det är ett mycket spännande bolag och snart en del i en ny företagsgrupp med hållbarhetsfokus som vi ser fram emot att få vara med och se växa fram”, säger Tillman i en kommentar.

Odd Molly har under morgonen meddelat att modeverksamheten tas över av just We Are Spindye. Odd Molly kommer istället att fokusera på logistikfastigheter. Affären innebär att Odd Molly kommer att äga 53% av We Are Spindye, vilka i sin tur kommer att byta namn till Nordic Fashion Tech Group.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.