Flera skäl till Nordeas positiva syn på Boliden

Tre argument ligger huvudsakligen bakom Nordeas positiva syn på Boliden, som släppte en upplevt stark kvartalsrapport under gårdagen.
Flera skäl till Nordeas positiva syn på Boliden - boliden-affarsvarlden-700_binary_6877855.png

Nordea-analytikern Christian Kopfer skriver att den positiva synen baseras främst på förväntningar om uppreviderade vinstprognoser, en stark balansräkning med utdelningspotential samt betydande uppsida med mid-cycle priser.

Med stöd av lägre lagernivåer har särskilt kopparpriserna stigit, mycket mer än zinkpriset. På mid-cycle priser, vilket väntas nås år 2023 för alla metaller, väntar man sig att Boliden kan generera ett rörelseresultat på nästan 10 miljarder kronor. Det skulle innebära att aktien handlas till en lägre multipel än sex gånger rörelseresultatet.

Aktien steg under gårdagen och är upp 1,7 procent den senaste veckan. Nordea väljer att höja riktkursen till 280 kronor (260) efter rapporten, med en bibehållen köprekommendation.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets