Förlust för Aston Martin

Brittisk lyxbilstillverkare redovisar förlust för första halvåret.
Förlust för Aston Martin - jannis-lucas-4rfQjLlRy8Q-unsplash

Biltillverkaren Aston Martin redovisar en förlust på justerad ebitda-nivå under första halvåret, jämfört med förra årets positiva ebitda-resultat.

Den totala försäljningen genom retail-kanaler löd 1 770 bilar (2 996), medan antalet sålda bilar genom wholesales-kanaler blev 895 stycken (2 442).

Intäkterna landade på 146 miljoner pund (406), en minskning om 64 procent.

Det justerade ebitda-resultat löd -89 miljoner pund (20,8). Rörelseresultatet och nettoresultatet i resultaträkningen var även negativa, i likhet med föregående år.

Bolaget pekar på en utmanande marknadsmiljö till följd av coronapandemin. Bolaget har vidtagit kostnadsåtgärder samt tagit in 668 miljoner pund via aktiemarknaden i syfte att stärka balansräkningen och förbättra likviditeten.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets