Frankrike backar inte från digitala skattelagen

Frankrike och USA smällde samman vid starten av G-7 mötet.

Frankrike vägrar backa från den kritiserade skattelagen som röstades igenom i deras lagstiftandeförsamling.

Det rapporterar Bloomberg News.

Lagen skulle innebära att 3 procent av intäkterna från digitala tjänster som intjänas i Frankrike av globala teknikbolag skulle beskattas.

”Vi kommer göra varje möjligt försök vid G-7 och öppna vägen för en lösning vid 2020 års OCED… Det kommer bli svårt, jag vet att USA:s position hårdnat på senaste tiden”, sade Frankrikes finansminister, Bruno Le Maire.

USA:s handelsminister reagerade förra veckan på förslaget genom att initiera en undersökning i huruvida förslaget skulle missgynna amerikanska företag. I slutändan kan konflikten utmynna i repressalier från USA i form av tullar och andra handelshinder.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.