Fredagens nya köpråd

Ett vårdföretag och ett läkemedelsbolag höjs till köp under morgonen.

 UBS höjer sin rekommendation för Boliden till köp från neutral. Riktkursen höjs till 270 från 240 kronor.

Det framgår av en analys.

Carnegie höjer sin rekommendation för Attendo till köp från behåll. Riktkursen höjs till 60 från 50 kronor. Det framgår av en analys.

Attendo stängde på drygt 49 kronor på torsdagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Sobi till köp från behåll. Riktkursen höjs till 220 från 199 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken.

Sobi steg 2,2 procent till 193:50 kronor på torsdagen.

CIBC höjer rekommendationen för Lundin Gold till outperform, från neutral. Riktkursen är 13 kanadensiska dollar. Det framgår av Bloomberg.

Lundin Golds aktie stängde på 10:07 dollar på torsdagskvällen.

Carnegie höjer sin rekommendation för Fastpartner till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 100 från 90 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Fastpartners aktie handlades till 109 kronor vid 9.15-tiden på fredagen.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Hufvudstaden till behåll från sälj. Riktkursen är 200 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Mips till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 260 från 225 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken.

Aktien i Mips steg med nästan 11 procent till 262 kronor på torsdagen efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Sinch till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 380 från 215 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Aktien har gått upp med cirka 80 procent de tre senaste månaderna och stängde kring 380 kronor på torsdagen. Danske, som höjde till köp i början av november, skriver att banken har svårt att hitta ytterligare uppsida i närtid. Långsiktigt är Danske Bank fortfarande positiva till aktien.

Nordea Markets återupptar sin bevakning av Nibe med rekommendation sälj och riktkursen 99 kronor. Det framgår av en analys.

Innan Nordea pausade sin bevakning av Nibe hade banken en riktkurs på 94 kronor.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Nibe till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 172 från 140 kronor. Det skriver Bloomberg News.

arnegie sänker sin rekommendation för Nibe till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 155 från 135 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Aktien handlas strax under 180 kronor på fredagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Bilia till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 120 från 110 kronor. Det framgår av Bloomberg.

Evli Bank sänker sin rekommendation för Endomines till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 5:00 från 4:70 kronor. Det framgår av Bloomberg.

Aktien handlas kring 5:90 kronor på fredagen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.