Fredagens nya rekommendationer

Ett oljebolag sänks till behåll av såväl Danske Bank som Pareto.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Lundin Petroleum till behåll från tidigare köp efter torsdagens kvartalsrapport. Riktkursen är oförändrat på 320 kronor. Det framgår av en analys.

”Den starka kursutvecklingen hittills i år innebär att Lundin Petroleum nu handlas i nivå med värderingen för europeiska storbolag i sektorn”, skriver Pareto.

Även Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för oljebolaget Lundin Petroleum till behåll från tidigare köp. Riktkursen är 335 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Bolagets rapport för det tredje kvartalet var ”stark” och produktionsprognosen skruvades upp, däremot ser banken en ”begränsad uppsida i aktien” och sänker därför sin rekommendation.

Lundin Petroleum stängde till kursen 318:80 kronor på torsdagen.

Lundin Petroleums vd: Hela året har varit fantastisktOljebolaget Lundin Petroleums resultat för det tredje kvartalet var bättre än analytikerna räknat med och oljeproduktionen var hög och stabil. 

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Pandox till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 200 från 155 kronor. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.

Aktien stängde kring 193 kronor på torsdagen.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Humana till behåll från köp. Riktkursen höjs till 61 från 57 kronor.

Det framgår av en uppdatering från banken.

Humana-aktien stängde på 57:90 kronor på torsdagen.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Sobi till 167 kronor från 171 kronor. Rekommendationen behåll upprepas.

Det framgår av Bloomberg.

Aktien i Sobi föll med 7,6 procent på torsdagen till strax under 153 kronor efter bolagets rapport för det tredje kvartalet.

Nordea får sänkt rekommendation av Mediobanca till underperform från tidigare neutral. Riktkursen sätts till 72:13 kronor.

Det rapporterar Bloomberg News.

Nordea-aktien stängde på torsdagen vid 70:63 kronor på Stockholmsbörsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.