Free2Move minskar omsättningen och ökar förlusten

Teknikbolaget Free2Move redovisar minskande omsättning och ökad förlust i det andra kvartalet jämfört med samma period föregående år.
John Mattson

Omsättningen sjönk 78,6 procent till 0,3 miljoner kronor (1,4).

Rörelseresultatet blev -2,8 miljoner kronor (-1,9).

Resultatet före och efter skatt var -2,8 miljoner kronor (-2,2).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -4,2 miljoner kronor (-0,7).

Free2move…
… tillhandahåller tjänster inom Proptech (Property Technologies). Bolagets affärsidé är att stärka fastighetsägarens driftnetto via uppkoppling och smart styrning finansierat genom en väl beprövad optimeringsmodell. 

Orderstocken för projekt vid periodens slut uppgick till 0,4 miljoner kronor, medan orderstocken för abonnemang uppgick till 1,4 miljoner kronor.”Summerar vi perioden kan vi konstatera att Free2Move fortsätter att utvecklas på ett övertygande vis. Ett antal nya affärer och partnerskap har genomförts och nya fastigheter har blivit uppkopplade till vår plattform 2Connect”, uppger bolagets VD Leif Syrstad.

Syrstad kommenterar vidare att jämförelsen mellan bolagets första halvår och samma period föregående år haltar något, till följd av jämnare spridda projekt.

”Omsättningen har minskat första halvåret jämfört med motsvarande period föregående år. I år ligger omsättningen jämnare spridd över halvåret medan det i omsättningen första halvåret förra
året döljer sig ett större projekt, vilket gör att jämförelsen mellan halvåren haltar något”, säger Syrstad.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets