Fuud ansöker om konkurs

Livsmedelsbolaget Fuud planerar att idag lämna in en konkursansökan till Solna Tingsrätt, enligt ett pressmeddelande.
Fuud ansöker om konkurs - mandel
Pressbild

Beslutet är taget mot bakgrund av att bolaget inte klarat av att lösa den ansträngda finansiella situationen, vilket det tidigare kommunicerats om.

”Under Fuuds resa har vi inte lyckats attrahera de större kapitalbehov som hade behövts för att verkligen sätta våra varumärken på kartan. Det känns tufft att vi nu kommit till denna kritiska punkt att behöva lämna in konkursansökan. Vi har fortfarande flertalet starka tillgångar i bolaget, och jag både hoppas och tror att våra varumärken kommer att kunna blomstra i en annan regi utanför Fuud-miljön. Mina tankar går till vår personal, våra aktieägare och andra intressenter som trott på oss och stöttat oss under resan” skriver VD Peter Blom.

”Flera diskussioner har förts med stora branschaktörer och investerare kring potentiella uppköp och samgåenden. Två av dessa diskussioner har under en period varit långtgående, men sedan nyligen har de avslutats utan att en lösning har kunnat skapas”, skriver bolaget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.