Geelys elbilsvarumärke Zeekr förnyar planerna på USA-notering

Kinesiska biltillverkaren Geelys elbilsvarumärke Zeekr har återupptagit planerna på en notering i New York, enligt uppgifter till Reuters.
Geelys elbilsvarumärke Zeekr förnyar planerna på USA-notering - China EV Exports
Zeekrs VD Spiros Fotinos under Auto Shanghai 2023. Foto: AP Photo/Ng Han Guan

Målet är att dra in upp emot 500 miljoner dollar. Enligt källor är bolaget redan i färd med en roadshow med potentiella investerare inför listningen.

Zeekr bekräftar till nyhetsbyrån att de har lämnat in en ansökan till finansinspektionen SEC och att de fortsätter med det förberedande arbetet. Prospektet blev inlämnat i november. Samma månad valde dock bolaget att pausa IPO-planerna till följd av meningsskiljaktigheter med investerare över värderingen, samt volatila globala finansmarknader vid tidpunkten.

Totalt har sex kinesiska bolag genomfört noteringar i USA under första kvartalet 2024. De drog in 46,9 miljoner dollar, vilket var det svagaste första kvartalet sedan 2017, enligt siffror från analysfirman Dealogic.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.