General Motors höjer utdelningen med 20 procent

General Motors planerar att höja utdelningen med 20 procent för att möta investerarnas krav på att biltillverkaren ska ge dem en större del av bolagets växande kassa.

Det rapporterar Reuters.

GM:s finanschef Chuck Stevens sade i en intervju på onsdagen att ytterligare överföringar av kapital till aktieägarna kan ske senare i år, så snart som de legala frågorna kopplade till återkallelserna av bilar med defekta tändningslås, vilket orsakat 51 dödsfall, är löst. Han tillade att bolaget föredrar att ligga i den högre delen av målet om en kassa på 20 till 25 miljarder dollar fram tills dess.

”I takt med att vi får mer klarhet i dessa olösta frågor, förväntar jag mig att vi kommer attutvärdera ytterligare överföringar av kapital till aktieägarna och att det kan ske så snart somunder andra halvåret i år”, säger Chuck Stevens till Reuters.

Utdelningen planeras att höjas med 20 procent, motsvarande 400 miljoner dollar, vilket innebär att utdelningen hamnar på 2,4 miljarder dollar i årstakt. Utdelningshöjningen sker med stöd av det starka resultatet för 2014 och en förväntad starkare utveckling i år.

GM har idag en kvartalsutdelning på 30 cent per aktie, motsvarande 1,20 dollar per år.Aktien stiger med 4,0 procent till 35,35 dollar på förhandeln. Det motsvarar en direktavkastning på 3,4 procent räknat på dagens utdelning.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.