Goldman Sachs höjer målkursen för S&P 500-index

Investmentbanken Goldman Sachs höjer målkursen för det breda S&P 500-indexet till 3 700 vid årsskiftet 2020/2021 efter Joe Bidens vinst i USA-valet och Pfizer/Biontechs vaccinnyhet. Det skriver Reuters.
Wall Street, tjur
Richard Drew/TT, Mary Altaffer/TT

Räknat från gårdagens stängning på 3 545,53 innebär profetian en potential med 4,6% under årets sista veckor. För 2021 spår banken att S&P 500 klättrar vidare uppåt till 4 300 i slutet av året, vilket betyder en uppgång på 21% från gårdagens stängning.

Goldman Sachs bedömer att vaccinnyheten är viktigast av de två och är en avgörande faktor för både ekonomin och aktiemarknadens utveckling under 2021.

I Europa spås Stoxx 600 öka med runt 11%  från nuvarande nivåer till 430 på ett års sikt. Banken ser en stark uppåtrekyl i företagsvinsterna när restriktionerna börjar att lättas och när vaccineringen påbörjas.

JP Morgan höjde i måndags sin prognos för S&P 500 index till 4 000 i början av nästa år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.